Friday, May 30, 2014

Insta Days in Bucuresti

 photo IMG_20140523_224901-tile_zps1adb6921.jpg
Intr-o zi voi locui in Bucuresti!
Ei bine... 
glumesc
 Insa ador orasul cu agitatia lui constanta si contrastul cu care te intampina strazile.


Cum am avut un weekend la dispozitie de una singura in capitala m-am gandit ca ar fi frumos sa descopar orasul din punct de vedere cultural si arhitectural. Punctul de pornire a fost Piata Unirii cu al ei Centru Vechi (acesta il stiam cel mai bine). Centrul era plin de turisti ce se bucurau de terasele si restaurantele cu care te intampina zona. M-am plimbat pierduta vreo ora admirand in stanga si in dreapta cladirile pana cand privirea mi-a cazut pe afisul de la Muzeul National de Istorie - Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara. La Muzeul de istorie am mai fost si mi-am petrecut ore studind copia Columnei lui Traian si Tezaurul Romanilor, insa nu puteam rata o expozitie de moda. nu? Toate vesmintele, costumele, uniformele si accesoriile... de-a dreptul impresionate! Musai de vazut! (aveti timp pana pe 24 august). 
Urmatoarea mea tinta a fost Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", unde lumea fluturilor m-a fermecat. Expozitia de fluturi tropicali vii o gasiti pana pe 31 august. Dupa cateva ore de batut cele trei nivele ale muzeului m-am racorit cu un mojito intr-o atmosfera placuta la Terasa Antipa. 
Mi-a placut mult sa descopar singura orasul, sa ma pierd pe strazi si stradute, sa admir lumea cu al ei stil diversificat. Bucurestiul e o sursa atipica de inspiratie pentru mine ^_^ ma incanta cu haosul lui.
Sa nu omitem mancarea! In Romania, in general, se manaca bine. Si aici chiar ai de unde alege.

Mai multe poze curand!
 ^_^

1 comment:

  1. Si eu vreau sa merg la fluturi. Clar ii pun pe ai mei cand mergem la mare sa ma duca :))))

    ReplyDelete