Thursday, February 28, 2013

Happy b-day my friend !

Astazi isi serbeaza Alin O. cei 24 de ani (desi ziua lui e in 3 martie), ii doresc de pe acum 'multi ani fericiti plini de impliniri' si abia astept sa merg la party. Au trecut 5 ani de cand ne stim.... 5 ani in care am ras, am barfit, am dansat, am fost la cursuri sau am participat la curse de masini, am mers la filme sau la cumparaturi ...ani frumosi transformati in amintiri frumoase, iar deseara voi sarbatori, din nou, intr-un stil spectaculos si amuzant, precum in anii precedenti, alaturi de Alin si multi alti prieteni.
 photo 421878_340627535978473_112847828756446_908159_63131546_n_zps5f34eebe.jpg
 photo 425729_358629014176997_100000897047344_1121173_1436997996_n_zpsc529c3da.jpg
 photo IMG_3755copy_zpsd8fd34c5.jpg
 photo DSCN3152_zpsc5652923.jpg
 photo DSCF4549_zps7de5add0.jpg

Wednesday, February 27, 2013

H&M Fashion Show FW 2013

In aproximativ 2 ore puteti urmari in direct, aici, printr-un simplu click, show-ul celor de la H&M, colectia de toamna/ iarna 2013-2014. Eu una abia astept sa vad cu ce idei vin cei de la Hannes and Mauritz. Voi nu?
 photo hmshowlive_zps940b8802.png

Monday, February 25, 2013

Spring's on the way

Vine, vine primavaraaaaaaa....
Nu stiu cum e vremea in alte parti, dar la Timisoara e cald rau, ma astept azi-maine sa vad lumea la tricou. Oricum mai saptamana aceasta si intram in martie, in minunata luna a martisorului si a femeii, abia astept ^_^ Mai ales ca odata cu schimbarea sezonului, schimbam si garderoba din dulap, renuntam la hainutele groase, la gecile pufoase, la culorile inchise, la tot ce ne aminteste de gerul iernii. Daca e sa vorbim de magazine, va recomand Lulu's, ale carui hainute indiferent de anotimp duc cu gandul la primavara. Iubesc combinatia de culori nude cu care ma surprinde mereu.


Chic clothing & accessories - LuLu*s is THE destination for trendsetters around the world.

Saturday, February 23, 2013

Day 3 @Paris

 photo DSCN9943_zpscc81960a.jpg
Pentru ca am mancat prea bine cu o zi inainte la Ibis, ne-am gandit ca ar fi pacat sa sarim micul dejun de 6euro. Dupa ce am savurat le petit dejeuner am pus la bataie traseul pana la faimosul turn Eiffel, eram asa nerabdatoare sa il revad. Ca sa ajungem la turn din zona Bercy 2 am luat metroul M8 din Liberte si am schimbat cu M8 in Daumesnil pana in statia La Motte Picquet Grenelle. E minunat sa mergi cu metroul, e rapid, accesibil tuturor, ce e mai interesant - nu e total subteran si rotile sunt pe pneuri ca la autobuz @_@
In zona Motte Picquet Grenelle am poposit un pic la Starbucks (total nefrantuzesc) si apoi ne-am indreptat spre turn, trecand pe langa Academia Militara.
 photo 20130211_125332_zpsefc0127e.jpg
 photo DSCN9923_zpsb59c1059.jpg
Ca sa urci in Tour Eiffel ai doua variante pe scari pana la etajul 2 (704 trepte) si apoi cu liftul pana in varf sau cu liftul de jos pana sus. Programul este de 7 zile din 7 de la 9.30 pana la 23.00 pentru lift sau 9.30-18.30 pentru scari ( pe timp de vara programul se mareste). Biletul costa 14euro pentru persoanele de peste 24ani si 12,50euro pentru cele pana in 24ani. Eu am optat pentru lift si am fost nevoita sa stau in jur de o ora la coada, dar merita sa astepti, e minunat sa vezi Parisul de la 324m inaltime ^_^ In varf gasiti pe langa minunata panorama, figurinele de ceara ale lui Gustav Eiffel, ale fiicei sale si ale lui Thomas Edison.
 photo 20130211_131901_zps5993ca4d.jpg
 photo DSCN9947_zpsf39e8136.jpg
 photo DSCN9956_zpscd2c9f0b.jpg
 photo DSCN9963_zpsec842fff.jpg
La pranz mi-am dorit sa mananc din nou in cartierul latin, asa ca din Champ de Mars Tour Eiffel am luat RER C (un fel de tren subteran) pana in St. Michel Notre-Dame. Am reluat stradutele cartierului si am ales din nou un restaurant cu specific frantuzesc, L'Auberge St-Severin, unde aveau meniuri la 10 sau la 15 euro cu cele trei feluri la alegere. Am ales meniul cu 15euro si am mancat melci, rata cu sos de portocale si ca desert sorbet. Va spun sincer, m-am indragostit de mancarea lor traditionala si multumesc cartierului latin pentru asta.
 photo DSCN9983_zps4edabda2.jpg
 photo 20130211_161519_zpsfe81f305.jpg
 photo 20130211_164132_zps6502b567.jpg
 photo 20130211_171410_zpsa42cf018.jpg
 photo DSCN9984_zpsf46dc08e.jpg
Dupa ce am calmat foamea, ne-am hotarat sa vizitam cele doua catedrale faimoase ale Parisului, prima a fost Notre-Dame (aflandu-se langa cartierul latin) si apoi Sacre-Coeur. Nu ma pot hotara care imi place mai mult, Notre-Dame de Paris reuseste de fiecare data sa impresioneze prin arhitectura sa gotica, iar Basilique du Sacre-Coeur se impune prin simplitate si prin faptul ca este situata in cel mai inalt punct al orasului.
 photo 20130210_154817_zps20243a59.jpg
 photo DSCN0003_zps61482176.jpg
Ca sa ajungeti de la Notre-Dame la Sacre-Coeur luati metroul M4 din St.Michel pana in Barbes Rochechouart.
 photo DSCN0007_zpsc9445193.jpg
Sa nu incheiem seara asa rapid am intrat la Post Cafe in Montmartre (zona Sacre-Coeur) unde am savurat un Long Island. Preturile cocktail-urilor erau intre 8,50-10 euro, berea la 6 euro, insa daca ajungeai inainte de ora 20.00 beneficiai de happy hour: cocktail la 6 euro si berea la 4 euro.
 photo 20130211_204153_zpsc0eb198f.jpg
 photo 20130211_204120_zpsc0bb531e.jpg
 photo 20130211_194606_zps01486c74.jpg
Ca sa ne intoarcem la hotel am luat metroul M4 din Barbes Rochechouart pana in Strasbourg Saint-Denis unde am schimbat cu M8 pana in Liberte.
 photo Paris-Metro-Map-4_zps261100da.gif


Wednesday, February 20, 2013

Day 2 @Paris

Nu sunt cea mai matinala persoana, dar cand merg in vacanta imi place sa ma trezesc de dimineata, sa profit cat mai mult de locul in care ma aflu. Duminica am ales sa luam micul dejun la hotel, va spun sincer am fost cam sceptica sa platesc 6euro pentru el, ma tot gandeam la primul meu mic dejun in Franta 2005, un croisant si un ceai cald, de atunci am ramas cuplata cu ideea ca francezii mananca putin de dimineata, oricum breakfast-ul la Ibis m-a facut sa imi schimb parerea, am avut parte de bufet bogat: ceai, cafea, iaurt, lapte, suc natural de mere sau portocale, cereale, 5feluri de paine frantuzeasca, chec, croissant, unt sarat, branza tomee noire (o delicatese) si multe altele, toate la discretia noastra.
 photo DSCN9819_zpsf9f51850.jpg
Opera
 photo DSCN9824_zps6daea6cd.jpg
Place Vendome
Dupa ce am mancat pe saturate am cautat cel mai scurt traseu pana la Louvre, un must pe lista mea. Hotelul nostru se afla in zona Charenton (nord-est pe harta), deci am luat metroul M8 de la cea mai apropiata statie, Liberte, si am mers pana la Opera, am vazut l'Academie Nationale de Musique (opera din Paris), dupa care ne-am indreptat spre Place Vendome unde se afla inaltata coloana lui Napoleon I, de acolo am mers spre Jardin de Tuileries, tare mi-ar fi placut sa vad primavara minunata gradina a Catherinei de Medicis, de la Tuileries pana la Musee du Louvre au mai fost doar cativa pasi prin frig (am uitat sa mentionez ca ziua de duminica nu a fost cea mai reusita din punct de vedere meteo, am avut parte de frig, ploaie si ninsoare).
 photo DSCN9839_zpsfa852d3e.jpg
Jardin de Tuileries
 photo DSCN9841_zps10d4e518.jpg
Jardin de Tuileries
 photo DSCN9848_zpscb470750.jpg
 photo DSCN9862_zps71366296.jpg
 photo DSCN9872_zps8385b88f.jpg
Louvre
 photo DSCN9869_zps655f50c0.jpg
 photo DSCN9875_zpsfb16071d.jpg
Mereu mi-am dorit sa vad minunata structura a piramidelor de la Louvre si pana acum nu am mai prins muzeul deschis, deci atentie mare programul este de la 9.00 la 18.00 zilnic cu exceptia zilelor de marti, biletul costa 11euro, iar in fiecare luna in prima duminica vizitele sunt gratuite.
De la muzeu, am luat metroul M1 pana la Champs Elisees Clemenceau, am cam inghetat plimbandu-ne pe faimoasa Avenue des Champs Elisees si ne-am oprite la un ceai cald la Virgin Cafe, dupa ce ne-am incalzit sufletele cu 5euro ne-am indreptat spre Arc de Triomphe. 
 photo DSCN9885_zps6d35f959.jpg
L'Arc de Triomphe
 photo DSCN9889_zpsfd338e01.jpg
 photo DSCN9893_zps73e3a0df.jpg
Plimbarea prin frig ne-a infometat grozav, de la Charles de Gaulle Etoile am luat din nou metroul M1 pana la Chatelet (langa Catedrala Notre Dame) si am ales sa mancam in cartierul latin, pe ale carui stradute inguste gaseai restaurant langa restaurant fiecare cu steagul tarii de provenienta si cu meniul expus la usa. Mi-a placut enorm ideea de meniu expus la usa, daca iti place ce au si iti permiti intri, daca nu next one. Dupa ce ne-am invartit un pic pe aleei am ales un restaurant traditional francez La Chat Qui Peche, la intrare am fost intampinati de patron, un batranel agitat si amuzant, care ne-a gasit o masa in localul sau plin si sa trecem la mancare... un fel costa undeva intre 12- 15euro, daca nu si mai mult, insa aveau meniuri cu 15 sau 18 euro, fiecare meniu de acest fel continea doua feluri plus desert, toate la alegere.... eu am optat pentru unul la 15euro si am ales salata de creveti cu avocado, tartiflette si tarta cu mere...bunatate *-*
 photo DSCN9913_zps8bebd437.jpg
Cartierul latin
 photo DSCN9915_zpsf2306048.jpg
 photo 20130210_162946_zpsb64ca970.jpg
salata de creveti cu avocado
 photo 20130210_170133_zps345ad4d8.jpg
Tartiflette
 photo 20130210_174800_zps63e20d1d.jpg
Tarta de mere
Pentru intoarcerea la hotel am luat metroul M1 din Chatelet, am schimbat cu M8 la Bastille si am mers apoi pana in Liberte. E foarte usor sa te descurci in Paris, ai nevoie doar de o harta a mijloacelor de transport in comun si sa fii atent la panourile indicatoare.
 photo Paris-Metro-Map-4_zps261100da.gif
 photo 20130210_111545_zps7acadf4b.jpg
metro ^_^

Friday, February 15, 2013

Day 1 @Paris

 photo Paris-Metro-Map-4_zps261100da.gif
Paris, always a good idea
... mai ales cand prinzi un zbor ieftin...noroc cu Wizzair care are mereu oferte spre aproape toate destinatiile din Europa. Partea proasta cand zbori cu ei e bagajul, biletul include doar un bagajel mic (42x32x25cm) pe care poti sa il ei cu tine in avion si sa il pui sub scaunul din fata, daca doresti unul mai mare trebuie sa platesti o taxa in functie de tipul bagajului si de durata zborului. Eu am optat pntru bagaj la cala ca sa nu am probleme cu lichidele in avion (gen parfurmuri, creme, s.a care depaseau 100ml) si, bineinteles, ca sa pot sa imi iau mai multe lucruri cu mine (max32kg trebuie sa aiba bagajul de cala) costul a fost de 160lei. Avionul l-am avut la 18 din Aeroportul Train Vuia Timisoara, iar zborul a durat doar 2 ore, aterizarea a fost pe Aeroportul Beauvais, langa Paris, de unde am luat un autobuz pana in oras. Din Beauvais pana in oras la Porte Maillot am facut cam o ora, iar biletul a costat 16euro, dupa care am luat metroul M1 pana in statia Bercy (biletul costa 1.7euro) unde se presupunea a fi hotelul nostru, se pare ca Ibis Hotel este destul de popular in Paris, dar dupa mai multe indicatii primite de la diversi parisieni binevoitori am ajuns la hotel teferi.
 photo DSCN9807_zps1262fcc7.jpg
lovely room @Ibis Budget 

Thursday, February 14, 2013

Bonjour

A treia oara-i cu noroc! Si asa a si fost, dupa ce am vizitat Parisul in viteza in 2005 si aproape deloc in 2008, anul acesta l-am cunoscut asa cum mi-ar fi placut sa il cunosc de la inceput. Fara sa fiu stresata de timp si program am vizitat punctele turistice principale, am baut in cele mai simpatice baruri, am mancat cea mai delicioasa mancare in restaurantele traditionale si nu numai, am abuzat de patiseria frantuzeasca si, bineinteles, m-am rasfatat cu o sesiune de shopping.
 photo DSCN9953_zps77494429.jpg